Flyshow 1999


Stevnerapport :

Fredag:
Vi ønsket dere velkommen til vårt årlige flyshow på Strandefjordisen, nord for Fagernes den 19-21mars.1999. Isen var brøytet med lengder  500x16m + en på 350x25m.
Fredag kommer de fleste for å trimme inn flyene og få nervene under kontroll. Pr. kl 1500 fredag hadde det kommet ca 25 flygere deriblant 6 turbinmodeller (en med twin), og selvfølgelig den store CAP’n fra Bilrutegutta. Lørdag ventet vi enda 2 turbiner slik at det blir hardt å vinne turbinklassen i år. Forøvrig var det litt mildt natt til fredag slik at det måtte brøytes 2 ganger og i Gardemoen-tempo for at kravene til jet-gutta skulle holdes. (2striper brøytes på omgang)

Lørdag:
Det ble brøytet kvelden før, og med litt under 0 på gradestokken ble det perfekt hovedstripe. Dagen gikk, og vi kunne se tilbake på en dag med blå himmel og godt humør, men med litt skjemmende vind. Antallet deltagere steg i løpet av dagen til 34 + noen som ikke likte vinden. Det er forøvrig morro med modellflygere på tur, men neste gang HUSK flyet. Dette til alle som kjørte mange mil for å se på. Det kunne nok vært varmere idag, men med moffer og varmedresser fikk de fleste stilt flybehovet utover dagen. Det var veldig mye flott i lufta og mye bra flyging å se. Stevnet har utviklet seg til å få fin spredning på klassene, og det er mye imponerende i alle klasser. Veldig hyggelig i år var det også med besøk langveisfra med deltagere ifra Molde, Halden og Bodø. Kveldens bankett ble avholdt på Fagernes Hotel hvor vi var57 stk til middag. Det ble vist digitale bilder og video fra dagen på prosjektor under middagen, og alle koste seg som best de kunne. Det ble i tillegg delt ut en ny premie som spesialpris for stor innsats og innsikt i modellflysporten. Denne gikk til Jens Nytrøen for sin hjemmebygde Turbinmotor, og dens plassering i hans Panther.

Søndag:
Dagen begynnte med 1cm snø som måtte bort fra stripa. I tillegg hadde det blitt litt overvann på taksestripene. I løpet av 1 time hadde dette blitt fikset, og på minuttet var førstemann i lufta ved stevnestart 11:00. Vi hadde fin temperatur og det var overskyet, men litt snø måtte vi tåle utover dagen. Deltagerantallet økte til 43 og både deltagere og stevneledelse var meget fornøyd med hva helgen hadde gitt oss.
Stevnet ble avsluttet kl 14:45 med premieutdeling og noe i sekken til alle.
Slik ble pokalene delt ut :
Spesialpris lørdag kveld : Jens Nytrøen – hjemmelaget turbin
Pokal Best Jet : Tom Storvik – Mig 29
Pokal Best Turbin : Cato Horten – Sukhoi
Pokal Best Heli : Knut Eriksen
Pokal Best Elektro : Vidar Killingmo – Dash 7
Pokal Best Proppel : Kennet Sandberg
Pokal Best Kræsj : Espen Aarhus – Birddog
Pokal Best Scala : Niels Hermansen – Bleriot

Pokal + vandrepokal Best in Show :
Cato Horten – Twin Turbin
Forøvrig kan man lese mer om  Cato Horten  sin SU-27 med  18 kg skyvekraft eller 36 HK på sidenehttp://www.simjet.com/page24.html
Sponsorer som alltid stiller opp:
Øgrey Hobby, Norwegian modellers, Martinsen Hobbyservice, Modell-hobby, Leikvold-Dogfighters, Expert Fagernes, Fagernes Hotel

Valdres Flyklubb ønsker å gi en stor takk til alle som var med i år, og spesiellt til alle frivillige som dro lasset. (Det var 10 medhjelpere som skulle til for å kjøre showet.)
For klubben
Jo Grini