Flyshow 2000

Neste år vil vi stille med eget toalettanlegg og har forandret litt på stevnedetaljene. Helgen før Palmesøndag begynner vi på Fredag med offisiell flyging og lørdag avsluttes det hele med bankett og premieutdeling. Søndag vil dermed bli en dag hvor fri flyging og sosial hygge står i sentrum, mens noen langveisfarende kan reise tidlig hjem. Altså dato 30-31.mars, sett av helgen!!

Stevnerapport :

Fredag:
Vi ønsket dere velkommen til vårt årlige flyshow på Strandefjordisen, nord for Fagernes den 25-26 mars.2000. Isen var brøytet med lengder ca 500x20m + en på 300x15m.
Fredag kommer de fleste for å trimme inn flyene og få nervene under kontroll. Pr. kl 1300 fredag hadde det kommet ca 22 flygere deriblant selvfølgelig den store CAP’n fra Bilrutegutta. Også hyggelig langveisfarende hadde funnet veien tidlig med Bodø-folk allerede onsdag og Halden-gutta i treningsleir med bla. ducted-fan. Johnny Slåttland fikk fredag tatt jomfrutur på sin nye ducted-fan og strålte som en sol etterpå 🙂 Se bilder. Dagen endte i vanvittig solsteik og hyggelig stemning. Morro at så mange enda ett år kommer fredag.
Lørdag:
Det var ikke behov for brøyting i år, og med litt under 0 på gradestokken ble det en steinhard hovedstripe over hele Strandefjorden….. Dagen gikk, og vi kunne se tilbake på en dag med varmt vær, solgløtt, godt humør, og vindstille. Antallet deltagere steg i løpet av dagen til 52, noe som er meget bra allerede lørdag. Det er forøvrig fremdeles morro med modellflygere på tur, men neste gang HUSK flyet. Dette til alle som kjørte mange mil for å se på. Som vanlig var det veldig mye flott i lufta og mye bra flyging å se. Nytt av året var hele 2 modeller fra «vaierflyenes» spede begynnelse, og det er imponerende hvor mye arbeid folk legger i slike unike prosjekter. Det var i år ikke så mange turbinmodeller, men bla. Per G. Strømmen viste at turbin er kommet for å bli og det med skikkelig jet-kraft. 350km/t og kort take-off er nå mer vanlig en uvanlig. Kveldens bankett ble avholdt på Fagernes Hotel hvor vi var 54 stk til middag. Det ble vist digitale bilder og video fra dagen på prosjektor under middagen, og alle koste seg som best de kunne.
Søndag:
Dagen begynnte med 3cm snø som måtte bort fra stripa. Dette var selvsagt ikke noe problem med klubbens hjemmlagde plog, og etter 1/2 time var stripa som blåst. Dessverre var det av og til noen snøfiller i lufta og overskyet, men de aller fleste fikk fløyet og deltagerantallet økte til 55 når vi fikk lurt igang noen av de nyankommne. Stevnet ble avsluttet kl 14:40 med premieutdeling og noe i sekken til alle.
Slik ble pokalene delt ut :
Trofastprisen (deltatt 20 ganger) : Geir Flesche
Mest uheldige : Jan Kilen
Yngste deltager (med 4mnd margin) : Jan Magne Solien

Pokal Best Jet : Johnny Slåttland
Pokal Best Turbin : Per G. Strømmen
Pokal Best Heli : Knut Eriksen
Pokal Best Elektro : Pål Vindfallet
Pokal Best Proppel : «Murer’n» Ivar Olavsen
Pokal Best Kræsj : Kjell A. Weeg
Pokal Best Scala : Steinar Olsen

Pokal + vandrepokal Best in Show : Knut Eriksen
Sponsorer som alltid stiller opp:
Strøms-Hobby, Gylling Teknikk A/S, Norwegian modellers, Øgrey Hobby, Erik Engelhart Olsen, Modellflyservice, Leikvold-Dogfighters, Apparatservice, Blomsterkjelleren, RC-hobby

Siste ord:
Årets show har vist at potensiale for økning er der, og at man risikerer en stor økning i antall deltagere hvis værmelding er av det rette slaget. Neste år vil vi stille med eget toalettanlegg og har forandret litt på stevnedetaljene. Helgen før Palmesøndag begynner vi på Fredag med offisiell flyging og lørdag avsluttes det hele med bankett og premieutdeling. Søndag vil dermed bli en dag hvor fri flyging og sosial hygge står i sentrum, mens noen langveisfarende kan reise tidlig hjem.
Valdres Flyklubb ønsker å gi en stor takk til alle som var med i år, og spesiellt til alle frivillige som dro lasset. (Det var 8 medhjelpere som skulle til for å kjøre showet.)
For klubben
Jo Grini