Flyshow 2005

Siste nytt:
– Snapshots av video lagt til…
– Trailer snart på vei
Linker oppdatert til video/bilder

Hovedsponsorer Fagernes Flyshow 2005:


Andre sponsorer:
JeRo Fuel
Leikvold dogfighters (NY webside!)
Martinsen Hobbyservice
Moss Hobby
DNB NORFagernes Hotel
Aaberg jorg & skog
Per Reboli AS
Norsk Lotteridrift

Siste nytt:
Lørdagen ble en strålende dag med masse flyging og en kø endeløs bortover depoet midtveis på dagen. Vi hadde det fantastisk og jeg tror de aller fleste vil si det samme. Gudmund Malones fikk dessverre litt brekasje og hans Ventus brakk i to i bunnen av en stor loop. Han strekte strikken litt for langt, men skal ha for det at han ga alt. Han har vært innovativ og det er det hobbyen trenger, selv om det viste seg at vingene ikke var sterke nok. Uten slike som han hadde vi kun hatt ARF-modeller rundt oss. Som sagt strekte han strikken for langt og flyet gikk ned 250m fra oss (enden av stripa som var 500m). Vi føler med han. 1000-vis av timer på hobbyrommet møtte isen. Ellers var det lite kræsj, men 2-3stykker fikk noen småskader og en gikk i isen skikkelig.
Av annen flyging var det som «vanlig» mange fine turbinmodeller, men ikke så mye nytt iforhold til tidligere år. Trenden er turbiner 10-15kg og modeller som er mer ARF og med flott lakkering. Flymessig flyr de nå renere og flyene tåler lavere fart. Selv flatspin utfører de nå. Høydepunktet var muligens McDonald passasjerflyet som vi har sett før, men som er ett skue i luften. Familien Strømmen bemerket seg også sterkt.  Propellfly er selvfølgelig hoveddelen av ett flyshow og så også her. I år så vi større og flottere ARF Toc-modeller som er såpass lette at de utfører utrolige 3D-stunt vi normalt bare ser med indoormodeller. 3-4piloter kjempet i toppen og selv om Knut Eriksen også har blitt bedre siden ifjor var det Erik Jensen som var hakket foran Pål Vindfallet.
Helikopter var det også i år i sørenden av depoet. Hvem som ble best Heli var tidlig klart siden Svein Kristensen viser at han virkelig har dreisen på 3D flyging. 4 av heligutta hadde også en meget flott oppvisning sammen under showdelen og hadde ett lite napp i Best in Show prisen. Vi har dessverre ikke mange bilder av heligutta tilgjengelig enda, da fotografen hadde for mange jobber ved siden av. Men det er tatt mye høykvalitets video som blir tilgjengelig på DVD. I skalaklassen var det to piloter som bemerket seg med mye fin flyging og flotte modeller. Til slutt stakk Tor Arne Solberg av med premien foran Kenneth Sanberg. I elektroklassen var det kjapt klart hvem som stjal showet. Eirik Bjerknes hovret på indoor Fredag både opp og ned ganger/tribune og det var en morsom seanse som bla ble vist på storskjerm under banketten.
Totalt ble det 101 deltagere (når sikkerhetssjef og far hadde flydd søndag) og til banketten var vi 134 smilende mennesker. Etter banketten avsluttet vi med heidundrende fyrverkeri (klasse 4) og litt depron som prøvde å treffe rakettene…

Bilder fra Lørdag lagt til i Eurofotoalbumet
Bilder av Jo Grini, Kjell Sture Johansen og Erik Eggum. Copyright.
Snapshots fra video lagt til i eget album hos Eurofoto
Copyright Gudmund Malones, Erik Eggum og Jo Grini

– Trenger du pølsegriller? Se video HER
Se Gudmund`s Ventus 9m seilfly med turbin HER (digital lavkvalitet av jojo)
– Lyst til å se STOR twinjet seilfly flyr loop ? Se video HER

– Trailer av DVD kommer snart

Andre linker:
Odd Sundet har laget en rapport
Odd Sundet har lagt ut bilder HER
– Bergen modellflyklubb har lagt ut bilder
Anders Hauge har lagt ut en flott Ventus-video og generell video

Anders Hauge har også lagt ut bilder

Haugaland Modellflyklubb har lagt ut videoer og bilder
– Artikkel i avisa Valdres HER

Premiering:
Best in Show: Gudmund Malones
Best Propell: Erik Jensen
Best turbin: Gudmund Malones
Best elektro: Eirik Bjerknes
Best heli: Svein Kristensen
Best skala: Tor Arne Solberg
Fredagen begynnte med snø fra morgenen, men før stevnestart hadde det sluttet å snø slik at en rask brøyting gjorde det knallbra for stevnestart kl.10:00. En liten bris fra nord fulgte oss frem til midten av dagen før vinden snudde på øst med en god del termikk og vindkast som kunne gjøre det litt spennende om man ikke valgte flytid med omhu. Senere på dagen begynnte det å snø, så de fleste pakket snippesken rundt kl.3-4 og fikk seg litt mat før vi skal på indoor i kveld. Mye flott flyging av store Toc-kjerrer, hurtige elektrobeist etterfulgt av Oddgeir som viste at en dogfighter med 40-motor går svinfort. Heligutta viste store kunster i sin helipad og noen tok første stikk i pokalen allerede idag fikk dommerne med seg. Beste turbin kan fort gå til ett seilfly i år om ikke jetgutta gir jernet i morgen. Vi får se. Gudmund Malones viste stor iver og fløy to turer med sin digre Ventus og med røykanlegg ble det heftig flyging i snøbygene. En liten digital video ligger HER som smakebit (12mb .wmv). Denne er tatt med ett enkelt digitalkamera av den første turen til Gudmind idag. DVD er under produksjon av vår eminente fotograf Erik Eggum, så vær klar når bestillingsskjema legges ut. Det blir en «fet» DVD!. Vi hadde kun ett kræsj idag og det hendte på bakken. En elektro kjerre tok fyr under lading. Ganske spennende, da den var utbrent på under 1min (jaja, ok det var skribent og speaker…). Noen prøvde også idag å bli medlem av balanserorsklubben, men kom helskinnet igjennom en hel runde og kun en brukket proppel!! Imponerende.
Bilder fra Fredag lagt til i Eurofotoalbumet

Været er meldt overskyet og litt vind og snøfnugg fredag men solskinn og stille på Lørdag, så her er det ingen unnskyldninger som hjelper 😉

Fra Jojo`s dagbok:
DAY .. 10. March 2005
– Tomorrow the yearly airshow starts and I am speaker all weekend. But some are here allready today and we might have seen a «world record» today. Imagine a 9m Ventus built all in Norway in pure carbon fibre and with a 11kg turbine on the top (yes thats scale). It takes off by its own power just by a nimble touch on the tip the first meters. Gudmund Malones is the builder and pilot and though he did not loop on the first flight he did some cool high speed flying. The climb rate was also good at 30degrees+


 

Verdens største turbin-modellfly på Fagernes.
Ja det tror jeg vi kan forvente oss…
Den som kommer får se 🙂


———–Ekstra stor utgave av annonsen HER———–
Skriv ut og heng opp om dere har en ledig vegg 🙂
Kart indoor

Fagernes Flyshow 2005:
Dato —- 11-13.mars 2005
Sett av denne helgen folkens!!!! ALLE er velkommen, store og små.
Fagernes Hotell er nå fullt, så de som ønsker overnatting bør ta kontakt med andre overnattingsbedrifter i området. Mulig det blir noen ledige rom når vi nærmer oss stevnet, men hotellet kan ikke love noe enda.
Vi har derfor reservert noen rom og hytter for dere på følgende plasser:
Fagerlund Gjestehus: tlf.61361858
Fagernes Camping: tlf.61360510
Disse ligger begge i kort avstand til både flystripe og hotellet (bankett lørdag kveld).
Fortell at dere er modellflygere, så vil dere få tilgang til de reserverte rom/hytter.
Begge overnattingsalternativer er meget rimelige. Gjestehuset serverer også frokost. Priser Gjestehus: dbl.rom 590-750kr, enk.rom 400-590kr. Ved mer enn 2 døgns bestilling gis det 100kr rabatt pr.døgn.

Velkommen til Norges største modellflyshow!
Priser: Påmelding 150kr (medlemmer 50kr). Gjelder for hele helgen.
DVD 150kr, middag (betales av den enkelte) 275kr
Man kan delta på middag uten å spise. Middagen blir i bankettsalen med stort (8x6m ?) lerret og video/bilder fra helgen.

PS: Piloter må være fullverdige medlemmer av modellklubb tilsluttet NLF/NAK.
Frekvenser lovlige i Norge se HER. Dog anbefaler vi ikke kanal 51/53 på 40mhz. Se HER

Ulovlige sendefrekvenser tillates ikke (72mhz, etc)

———————————————–

Isen på Stramdefjorden er målt (20.feb) og er 52-53cm tykk. Det er liten forskjell mellom brøytet stripe og utenfor. Aktiviteten er opp og ned, men både stripa på Strandefjorden og Heggefjorden blir mye brukt.

—————————————————-